Hälsat på brorsonen

Jag har haft fullt upp och har därför inte hunnit skriva något här. Men nu slänger jag in ett inlägg :-)

Tänkte skriva om söndagens tur till Stockholm. Vi var ju och hälsade på min storebror, hans fru och deras lille Jonatan! Det var första gången jag träffade lilla prinsen och det var verkligen roligt! Utan tvekan den finaste lilla pojken jag har sett!! Och oj så liten! Så mjukt och fint hår och luktar så gott!  
Jag önskar att jag kunde träffa honom oftare. Likaså hans föräldrar. Men det är ju egentligen inte så långt dit. 2 1/2 h restid ungefär. Våra barn är så himla duktiga båda två på att åka bil så det är inga problem att åka långt med dom. När vi åkte hem var det världens snöstorm och vi åkte runt 60 km/h hela vägen hem. Det tog ungefär 4 1/2 h att komma hem. Men det var inga större problem det heller! Dock var det ett problem att det finns så få toaletter efter vägen på E4:an mellan Uppsala och Gävle för Linnéa behövde en toa! Men vi klarade oss till Gävle bro där det äääntligen fanns en toa :-) 
Vi fick ju se deras nya radhus också. Hörde även priset på det :-S Det får man mint 2 villor för här haha! Men det var ett jättefint hus och låg i ett lugnt och mysigt område. Huset var stort och rymligt, och ljust. Tänk om vi också kunde få bo så! Vad skönt det skulle vara! Jag måste bara plugga klart... 2 år kvar nu! Sen så! Vi får ju inget lån så länge min inkomst kommer från lånade pengar (CSN)... 

Nellies läkare ringde igår. Proverna visade inget......... Vad är det då då liksom? Hon har fått en sån bra läkare att jag känner mig trygg med att han gör en bra utredning i alla fall. Hon ska sluta med allergidropparna och byta mot vanlig syntetisk tårvätskesubstitut eftersom att hon faktiskt blir lite bättre just när hon får dropparna. Kanske hjälper de för att de fuktat ögonen bara. Men det är extremt ovanligt att barn behöver  tårvätskesubstitut. Men är samtidigt helt ofarligt att prova. Så vi gör det och på fredag ringer läkaren igen.  Jag pratade med honom om vi kunde få testa om hon har rosacea. Både min läkare och överläkaren på specialistmödravården har visserligen sagt att hon inte kommer ärva det av mig. Men varför inte prova tänkte jag... Men det ska visst synas tydligt i huden eller i ögonen om man har det, så det verkar inte aktuellt att testa det i första hand. Det är ju ett ganska otäckt prov att ta för ett litet barn så de provar annat först. Det är så konstigt. Hon ser inte alls irriterad ut i ögonen men kliar lite då och då och är ljuskänslig ibland. Ingen allergi syns på proverna och efter de här veckorna kan vi utesluta många möjliga ämnen som hon skulle kunna vara allergisk mot, som inte givit utslag på proverna. Vi kan stryka  pälsdjur, damm, kvalster, olika tvättmedel och andra rengöringsmedel, växter inne och ute, livsmedel och läkemedel eftersom att hon har varit så bra i astman att hon har klart sig utan medicin i veckor nu (!!!!!) Samtidigt så är det bättre i ögonen än vad det var från början. Hon kisar inte när hon ser på tv och hon kliar mycket, men inte hela tiden och kan leka ute i den ljusa snön utan bli ljuskänslig, för det mesta. Igår när solen sken höll hon för ögonen en stund. Men det kan ju vem som helst behöva göra ibland. 
Jag tror inte att tårvätskesubstitutet kommer hjälpa. Vet inte om jag hoppas det heller? Vill såklart att det ska bli bra, men när det är så extremt ovanligt så är det nog inte ett bra besked. Vi kommer säkert få en remiss till antingen barnkliniken eller ögonmottagningen (gissar jag:-) ). I det fallet har jag stor anledning att hoppas att remissen går till barnkliniken. Dels för att vi redan har två remisser där åt henne och hon känner sig trygg där, och dels för att jag antagligen aldrig kommer lita på ögonmottagningen i Gävle igen och skulle inte känna mig säker på att mitt barn fick rätt behandling där...
Fast om det nu blir bättre av tårvätskesubstitutet skulle det vara skönt. Vi kanske bara har dålig luft hemma? Fast då skulle hon kanske bara vara dålig hemma... 
Jag känner ibland att jag kanske överdriver lite med Nellie. Men hon har problem och jag vill inte behöva titta tillbaka och tänka "om jag bara hade tagit tag i det DÅ." För det ska inte klia i ögonen utan anledning och man ska inte vara ljuskänslig varje dag under en lång tid. Även om det inte är jättemycket så är det tillräckligt. Hon är inte ens förkyld liksom. Vilket bara det är ett mirakel eftersom att det är vinter :-) Linnéa har också varit frisk länge och ALLA tidigare vintrar har flickorna varit sjuka hela vintrarna. Kanske har de hunnit gå igenom de vanligaste förkylningarna nu? :-) Eller så har den milda vintern gjort sitt :-)

Igår kom föräldraenkäten från Nellies avdelning. Vi glömde lämna in den förra året :-/ Men jag lämnade den imorse så nu har vi gjort vårt :-) Jag minns inte exakt, men tror att det var typ 4 st som hade lämnat tillbaka dem förra året! Pinsamt! Man tänker nog inte på att varje  avdelning baserar sin verksamhet nästan helt och hållet på resultatet av enkäterna! Då är det ju inte alls bra att de får in så få svar. Men nu har vi lämnat in vår enkät och jag tror att fler kommer ihåg det i år. Det kommer nog en enkät till Linnéa snart också :-) 

Fick en påminnelse om att jag ska till tandläkaren på torsdag. Jag visste det, men jag glömmer det hela tiden! Jag som tänkte åka på loppis... Men det hinner jag kanske ändå. Jag har fortfarande sår i munnen efter julen. Jag får det jämt i tandköttet, gommen och på tungan. Antar att maten är salt eller något? För jag får precis samma sak när jag äter chips. Fast jag får det av godis nu också. Väldigt bra knep från min kropp ;-) 
Hur som helst så är det nog bra att jag går till tandläkaren. Hon kanske har något förslag på vad jag kan göra så det läker. Man kan ju inte smeta in hela munnen med sån där munsalva som man kan köpa på apoteket :-) kladdigt värre!

Idag fyller min svärmor år. Så vi åker dit en sväng idag. Det blir trevligt :-) Det är alltid bra att ha något att locka med också när man ska försöka få upp barnen på morgonen utan att behöva tjata :-) 

Min rapport skulle vara klar på söndag den här veckan. Sedan blev det ändrat till fredag. Och nu blev det ändrat till torsdag den här veckan. Så det blir en högre växel som gäller med det. Jag är väldigt glad att jag började i god tid! Så slipper jag stressa. Det var egentligen rätt så bra att det flyttades till torsdag, för på fredag är förskolan stängd. Och Christoffer är ledig, men kommer nog vara sängliggande en bit in på dagen för hans chef bjuder på hockey :-P 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

twinklelittlestar.blogg.se

Min familj och annat som rör livet.

RSS 2.0